Kronikk: Venstres matproblem


Publisert: 22.03.2013

Per Olav Krekling, styremedlem i Buskerudbyen Jordvernallianse og leder av Øvre Eiker Bondelag, hadde kronikk om Venstres matpolitikk på trykk på beste spalteplass i DT denne uka.

 


Per Olav ga svar spesielt til Venstres Erik Hørluck Berg og utspillene han har hatt om hvordan han ser Ventres landbrukspolitikk i flere aviser siste tiden. Per Olav mener at det langt mellom hva Berg ønsker skal bli Ventres landbrukspolitikk og Venstres program. Disse to er ikke i nærheten av å ligen hverandre.

 

“Venstre vil ha mindre norsk mat til fordel for økt norsk deltakelse i et internasjonalt matvaremarked.”, skriver Per Olav. Det viktigste for Venstre er en liberalisering av verdenshandelen som vil gi et mer internasjonalt prisnivå på mat i Norge.

 

Han konkluderer med at; “En stemme til Venstre er ikke en stemme for økt matproduksjon, men en stemme til et landbruk der inntektene skal hentes fra kulturlandskapspleie. Etter mitt syn er en stemme til Sp den sikreste måten å sørge for trygg norsk mat også i framtiden.” 

 

Kronikken sto i DT 7. august (kan leses på nett for abonnenter).

 

Eikerbladet tok inn samme kronikk under tittelen “Venstre og norsk mat” 9. august.