Varsler sivil ulydighet for å kjempe om matjorda på Ytterkollen!


Publisert: 22.03.2013

Markeringen av matjorda på Ytterkollen på lørdag samlet en del folk, men ikke så mange som ønsket. Det var gode appeller fra partiene og organisasjoner. Senterungdommen varslet sivil ulydighet dersom noen starter opp bulldoserne på jordene på Ytterkollen. Dette var Magnus Weggesrud  i Buskerud Senterungdom klinkende klar på.


Et stort banner med; Ja til sykehus – men IKKE HER! var parolen for markeringen. Banneret var festet til en traktorhenger som også utgjorde talerstolen for dagen. 

 

Tre av partiene stilte og leverte sterke appeller som gikk på at den lille matjorda vi har i Norge, må brukes til jordbruk. Et sykehus har mange andre alternative tomter å bygge på enn akkurat på den 3%-matjorda landet har.

 

Fra SV stilte Lena Reiten, fra Sp Per Olaf Lundteigen også var det representant fra KrF. Det var også appeller fra Bygdeungdomslaget, Buskerudbyen Jordvernallianse v/Kirsti Marie Lager Lyngås, Buskerud Bondelag v/Egil Hoen og Senterungdommen v/Magnus Weggesrud.

 

Senterungdommen var sist på og fikk også mest spalteplass hos Drammens Tidende (som kom en time etter start). Ungdommen lenket seg sammen oppe på traktorhengeren og varslet sivil ulydighet dersom det blir besluttet at nytt sykehus skal ligge på Ytterkollen.

 

– Man må kunne bruke noen av de resterende 97 prosentene til å bygge nytt sykehus, påpeker Weggesrud…” (DT, 19. august).

 

Lundteigen tok til orde for å ruste opp sykehuset på dagens tomt, og beholde både Kongsberg og Ringerike.

– At Ytterkollen er kommet opp er et resultat av en stor intern diskusjon i Buskerud Ap. Det er sterke krefter som vil ivareta Kongberg, og er dette et kompromiss, mente han.

 

– Men vi er tydelige, blir det ikke sykehus her, avsluttet Lundteigen med. (DT, 19. august).

 

Les mer om møtet på facebooksida til Buskerudbyen Jordvernallianse her.