Menighetsråd engasjerer seg i jordvern


Publisert: 22.03.2013

08.03.10. I papirutgaven av forrige ukes Bondebladet (nr 9 2010) kan vi lese om et miljøsertifisert menighetsråd i Rogaland som har tatt opp kampen mot nedbygging av dyrkamarka? De oppfordrer andre menighetsråd til å gjøre det samme!

Av Amund Kind
 
-I en verden der det er tydelig at vi nærmer oss et matproblem, er det ikke særlig forsvarlig å bygge ned matjord, slår Bjarte Skogøy fast. Han er leder i Hana menighetsråd. De har kastet seg inn i kampen, på matjordas vegne, i forbindelse med en ny arealplan i Sandnes Øst. De følger dermed opp kirkemøtets oppfordring om at kirka skal være en pådriver i forvaltningen av skaperverket.
 
– Det finnes et alternativ der man vil bruke mindre matjord, og bygger mer på fjell i stedet. Man må heller ta den kostnaden. Det viktigste for oss er det globale perspetivet. Det er uforsvarlig å bygge ned vår egen matjord, for så å importere mat fra andre som kanskje trenger den mer enn vi gjør, sier Skogøy i sin ytring i Bondebladet.
 
De oppfordrer alle menighetsråd rundt om i landet til å engasjere seg i jordvern. Biskop Laila Riksaasen Dahl viste på fjorårets åpne vårmøte i Jordvernforeningen at hun også er engasjert i jordvern. Er det noen menighetsråd i Vestfold som vil ta opp hansken?