God byplanlegging = jordvern!


Publisert: 22.03.2013

19.04.11. Hvordan få fokus over fra “nei til utbygging” til kreative tanker om rett utbygging? Jordvernforeningen i Vestfold inviterte sist uke til åpent møte på Borgheim ungdomsskole. Landskapsarkitekt Rainer Stange delte sine tanker om byplanlegging og hvordan det kan være godt jordvern.

Av Amund Kind
 
Det var med spenning Jordvernforeningen i Vestfold inviterte til vårens åpne møte. Vi gledet oss til å høre kveldens hovedinnleder, landskapsarkitekt Rainer Stange og vi gledet oss til å møte engasjerte Nøtterøybeboere. For det er lenge mellom hver gang jordvern engasjerer så sterkt som det har gjort rundt Borgheim i vinter.
 
Engasjert forsamling på Nøtterøy
Engasjert forsamling på Nøtterøy!
 
Først slapp Vestfold Fylkeskommune, ved Rakel Skjerve til og orienterte kjapt om status på den regionale planen for Bærekraftig Arealpolitikk i Vestfold (RPBA). Hun startet til overmål med et klokkeklart stev!
Rakel Skjerve fra Vestfold Fylkeskommune
 
Deretter var det Rainer Stange sin tur. Han er fra Stange Gård i Ramnes og har etter hvert opparbeidet seg lang erfaring som landskapsarkitekt, med blant annet utvikling av Slottsfjellet, Carl Berners plass og Biblioteket i Alexandria på “merittlista”. Hans hovedbudskap var at god byplanlegging er godt jordvern. Gjennom 45 bilder viste han de fremmøtte hva han mente med dette. Den påfølgende diskusjonen viste at hans tanker engasjerte forsamlingen. Stange hadde også tatt seg tid til et kjapt utkast til hvordan han så for seg at Nøtterøy må utvikles for å spare mest mulig av den verdifulle matjorda.
Landskapsarkitekt Rainer Stange var kveldens hovedinnleder
 
Jordvernforeningen i Vestfold har virkelig latt seg imponere av engasjementet og aksjonene Bevar Grønne Nøtterøy har gjennomført i forbindelse med Nøtterøy kommunes planer om nedbygging rundt Borgheim. Åsmund Bjertnæs, en av initiativtakerne og pådriverne i Bevar Grønne Nøtterøy, var derfor utfordret til å fortelle litt om deres arbeid, status og veien videre. Gratulerer med alt dere har fått utrettet så langt og lykke til videre!
 
Åsmund Bjertnæs fra Bevar Grønne Nøtterøy
 
Rainer Stange med Jordvernforeningens t-skjorte